In 2006 heeft Huub Dullens, pionier van onze wijngaard, 450 stokken aangeplant. 5 rijen Auxerrois, 3 rijen Pinot Noir en 1 rij Pinot Gris. In 2020 zijn er ruim 300 stokken bijgeplant, waarvan 200 Pinot Noir, 75 Auxerrois en 50 Pinot Gris. In 2023 planten we er nog circa 500 stokken bij, tot een totaal van ongeveer 1.250 stokken in – nagenoeg – gelijke verhouding. Met dit volume laten we de potenties van de Bemelerterroir spreken. Er is veel te leren, te zien en te voelen bij het groeien van een druivenstok die in het vroegste voorjaar uitbundig scheuten gooit. Dan begint het echte werk. Na het ‘leggen’, volgt schoffelen, snoeien, opbinden, ontbladeren, snoeien, maaien. Termen die ons eerder in deze samenhang niet veel zeiden maar die we nu dagelijks gebruiken. Het verzorgen van de druivenstok en de druiven, veelal met extra handen van familie en vrienden, gaat het hele voorjaar en zomer door en komt eind september/begin oktober tot een apotheose als met koesterende hand de druiven worden geplukt. Dit zijn fijne dagen, waar we samen met familie, vrienden en vrijwilligers veel plezier aan beleven. Na een kritische controle van de oogst gaan de druiven naar de Alexander Battalaan in Maastricht waar wijnmaker Ralph Huydts van Wijngaard Raarberg de druiven perst en veel zorg heeft voor het maken van de Belle Bemelen waar we zo trots op zijn!